Til toppen

Triple-S gir julegave til Verdenshuset Haugenstua


Triple-S gir julegave til Verdenshuset Haugenstua


På bildet: Eiliv Elvebakk (t.v.) administrerende direktør i Triple-S, Jon Henry Marthinsen og Trude Tangen Fjeld – hhv. styrer junior og ungdom, og teamledere Martine Dennè, Bitania Brhane og Tone Nysveen Tveite i bydel Stovner/Verdenshuset Haugenstua.

Verdenshuset Haugenstua, som snart skifter navn til Stua 79, er en fritidsklubb for ungdommer i bydel Stovner. Her er det aktiviteter i regi av bydelen fire kvelder i uka, i tillegg til at frivillige organisasjoner kan arrangere aktiviteter for barn og unge. Denne jula har Triple-S bidratt med blant annet 2 nye TV-skjermer til lokalene.  

- Det kunne nesten ikke passet bedre, for skjermene vi hadde fra før er enten ødelagte eller klare for utskiftning, så dette setter vi pris på! sier Trude Tangen Fjell, styrer for ungdomsteamet i bydel Stovner. 

Vi har tatt turen for å levere skjermer og får samtidig en omvisning i lokalene til Verdenshuset Haugenstua, eller Stua 79, som det snart vil hete, en dag tidlig i januar. Trude forteller oss at tilbudet til barn og ungdom i lokalområdet blir satt stor pris på, og at i normale tider (uten antallsbegrensninger) kan det være 50-60 stk innom her i løpet av en kveld. På grunn av restriksjoner kan det akkurat nå være 20 personer i lokalene samtidig. Men tilbudet er populært, og her har ungdommene et fristed hvor de kan danse, spille biljard og Playstation, lage mat, drive med ulike hobbyer eller jobbe i lydstudio. 

- Vi merker at det er et behov for disse aktivitetene blant bydelens barn og unge. Det er en kjempefin måte for dem å oppleve fellesskap og å lære seg nye ting. Mattilbudet er spesielt populært, og aktivitetene ellers skal være så brukerstyrte som mulig, dvs. at deltakerne kan komme med forslag og initiativ, og så prøver vi stort sett å gjøre det de ønsker, sier Trude videre.

Lokalene har nylig blitt pusset opp og fremstår som moderne, lyse og fine lokaler som er tilpasset aktivitetene som utføres der. Deltakerne har fått være med i oppussingsprosessen og bidratt med ideer og innspill. De ansatte ved Verdenshuset Haugenstua er en variert og mangfoldig gruppe, som samsvarer godt med de unge som kommer og benytter seg av tilbudet. Her skal alle føle seg velkommen, trygge og ha muligheten til å slappe av og være seg selv. 

- Vi ønsket denne jula som tidligere å ikke gi julegaver til de ansatte, men heller støtte et tiltak for barn og unge i nærområdet, sier Eiliv Elvebakk, Administrerende direktør i Triple-S. Vi har tidligere gitt støtte til et musikkvideoprosjekt i regi av Grow Medielab, og denne gangen valgte vi Verdenshuset Haugenstua, som gjør en fantastisk jobb med å gi et variert og trygt tilbud til barn og unge i bydelen, sier han. 

Triple-S ønsker Verdenshuset Haugenstua all lykke til videre med driften og håper julegaven kommer godt til nytte! 

Du kan lese mer om fritidsklubben her.


Lokalene til Verdenshuset Haugenstua, med fellesområde, spillrom, spiseplass og kjøkken.