Til toppen

E6 Frya-sjoa åpnet 17. desember


Nok en ny veistrekning har åpnet på E6 mot Trondheim. Vi har gjennom vår partner Aventi Technology levert styresystem (SRO) til de to tunnelene på strekningen.

 

33 km ny tofeltsvei

Den nye strekningen er på totalt 33 km ny tofeltsvei med midtdeler og forbikjøringsfelt. De to tunellene Hundtorp og Teigkampen er på ca. 4 km. hver, og er utstyrt med siste teknologi for å møte dagens krav til sikkerhet og driftsstabilitet. Hver av tunnelene er levert med redundante Allen-Bradley-kontrollere og flere tusen I/O for styring av lys, bommer, vifter, skilt osv. Overordnet trafikkstyring følger predefinerte trafikkplaner som automatisk settes iverk ved ulike hendelser. Aventi Technology har hatt totalansvar for elektroinstallasjonen hvor SRO er en sentral del av leveransen. 

Vi har gjennom 25 år hatt et godt samarbeid med Aventi. Triple-S har siden oppstarten i 1991 levert kontrollsystemer til samferdselssektoren, og har i dag svært mange installasjoner over hele landet.

17. desember inviterte Statens Vegvesen til folkefest og åpning av den nye strekningen. Vi gratulerer Aventi og Statens Vegvesen med nok et vellykket og flott prosjekt.