Til toppen

Triple-S informerer - lange leveringstider og økte priser

Triple-S informerer - lange leveringstider og økte priser

Kjære kunde!

Covid-19 pandemien har påvirket verden på mange måter, bla. har produksjon og etterspørsel av varer kommet helt i ubalanse. Denne ubalansen fører nå til mange negative konsekvenser for alle som produserer og selger varer. Dessverre gjelder dette også for industrielle produkter innenfor automasjon, nettverk, IIoT osv. 
Vi vil derfor informere om følgende til våre kunder:

Leveringstid
En god del varer kan fortsatt leveres som normalt, mens andre varer har en helt ekstraordinær lang leveringstid (f.eks 6mnd for et helt vanlig produkt som vi normalt har på lager). Mange av våre kunder bestiller gjerne et system bestående av mange produkter og man må belage seg på lang leveringstid for å få en komplett leveranse. 
En annen utfordring er at leveringstidene fra våre leverandører stadig endres. Vi forsøker etter beste evne å holde våre kunder oppdaterte og beklager at det i mange tilfeller ikke er mulig å garantere når din leveranse blir komplett og kan leveres.

I dagens situasjon er det nesten umulig å få prioritert din ordre og be om forbedret leveringstid fra leverandør. Utfordringene er globale og det er rett og slett ikke varer tilgjengelig. Eneste unntak er dersom det står om liv og helse eller gjelder svært samfunnskritisk infrastruktur.

For våre Rockwell Automation kunder, så gir følgende side en oppdatert oversikt over gjennomsnittlige leveringstider på ulike produktgrupper.

På grunn av begrenset plass på vårt lager, blir vi dessverre nødt til å del-levere ordre som ikke blir komplette innen rimelig tid. 

Vi oppfordrer alle våre kunder til å bestille varer så tidlig som mulig for å dekke et fremtidig varebehov.

Økte priser
Ubalansen i markedet har ført til prisstigninger på bla. råvarer og transport. Prisstigningen har skjedd i løpet av kort tid og ligger langt over det som betegnes som normal prisvekst. Produsentene av varer begynner nå å øke prisene på produktene sine for å dekke inn de økte kostnadene. Les gjerne denne artikkelen fra NRK som omhandler økte priser i verdensmarkedet.

For vår del har Rockwell Automation varslet prisstigning på 4.3% på omtrent alle sine produkter fra og med 28.november. Rockwell Automation vil reversere denne prisøkningen så fort det er grunnlag for det. 

Prisene på produkter fra HMS Industrial Networks (eWON, AnyBus, IXXAT og Intesis) er allerede økt med 9.5%.

Når blir ting normalt igjen?
Vi har dessverre ingen krystallkule som kan spå om fremtiden, men alt tyder på at disse utfordringene vil prege hele 2022.

Til slutt
Vi har aldri før opplevd slike problemer med å få frem varer til våre kunder. Dette er helt ekstraordinære tider som krever god kommunikasjon og godt samarbeid. Vi benytter anledningen til å takke for at du er kunde hos Triple-S og forsikrer deg om at vi gjør alt vi kan for å kunne levere din ordre.
 

Eiliv Elvebakk
Administrerende direktør
Triple-S AS