Shop Shop
Webshop
Icon
Hmaburger

Motorstyring

En ny fleksibel løsning fra Rockwell Automation og MTT kan gi deg som kunde opptil 50% kostnadsreduksjon (både i anskaffelse og drift)
 
Turtallet på en motor styres med en VFD (Variable Frequency Drive). Vi kan dele dem inn i to grupper: LV (Low Voltage) typisk 400V – 690V og MV (Medium Voltage) typisk 1000V – 15000V. Hvor man bruker dette er avhengig av effekten som skal til for å drive motoren. LV brukes typisk opp til 2500kW og MV brukes typisk mellom 1000kW – 30000kW. Sistnevnte er i bruk i tungindustri som gruvedrift, fabrikker etc og innen olje, gass og marine. De kan drive store pumper, kraner, rotorer etc samt trustere (propeller) på skip.

Det som leveres i det norske markedet i dag er basert på at man bruker spenning (V) og frekvens (Hz) til å justere turtallet på motoren. Denne teknologien generer harmoniske svingninger på spenning ut fra VFD til motor, noe som gjør at man må ha korte avstander. Ved lengre avstander må man filtrere bort disse svingningene for å få effekten frem til motoren. Man bruker også spesielle skjermede kabler og motorer med skjerming, noe som koster mye penger.

Produktene som leveres i det norske markedet i dag er typisk laget for industrien, men de leveres også til offshore og marine med noen tilpasninger.
 
Person

Flemming Graversen

Forretningsutvikler Olje, gass og marine
Mail flemming.graversen@triple-s.no
Phone +47 926 10 832
W:
H: